Theresa May s-a mutat în Downing Street, 10. Prima ei discuţie ca premier a fost cu Angela Merkel

Data publicării:
Theresa May regina GettyImages-547084320

 

Foto: Gulliver / Getty Images

În ultimul său discurs ca premier, David Cameron s-a declarat onorat că a servit ca premier al Marii Britanii. El a evocat realizările mandatului său, atât pe plan economic, cât şi social, şi a mulţumit echipei sale.

În acelaşi timp, David Cameron a lăudat-o pe succesoarea sa: „Sunt încântat că pentru a doua oară în istoria Marii Britanii, premierul va fi o femeie, şi din nou o reprezentantă a Partidului Conservator”, a spus el la pupitrul instalat în faţa reşedinţei din Downing Street 10.

Alături de David Cameron, la acest ultimă declaraţie ca premier, au stat soţia sa, Samatha, şi cei trei copii. „Când plecăm pentru ultima dată, singura mea dorinţă este succesul continuu pentru această ţară pe care o iubesc foarte mult”, a spus David Cameron în final.

"Suntem într-un moment de cotitură în istoria noastră. După referendum, trăim vremuri de mari schimbări naţionale. Dar ştiu că vom face faţă acestei provocări. Odată ce vom părăsi Uniunea Europeană, vom clădi un nou rol pentru ţara noastră în lume, unul mai curajos şi mai pozitiv. Şi vom face din Marea Britanie o ţară care trudeşte pentru noi toţi, nu doar pentru cei privilegiaţi. Aceasta va fi misiunea Guvernului meu", a spus Theresa May în faţa aceleiaşi reşedinte - Downing Street, 10 - atunci când şi-a preluat postul.

Primul telefon al noului premier a fost către Angela Merkel, cancelarul german. Pentru moment, nici Londra, nici Berlinul nu au dezvăluit care au fost temele abordate de cele două. Mai generoasă în informaţii a fost preşedinţia Franţei, care a anunţat că Francois Holalnde a vorbit la telefon cu Theresa May şi, pe lângă felicitări, i-a transmis că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să înceapă cât mai repede. Theresa May i-a transmis, însă, liderului de la Elysee că are nevoie de mai mult timp pentru a începe negocierile cu Uniunea Europeană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri