Toaleta de aur de un milion de lire sterline, care putea fi folosită de vizitatori, a fost furată. Ce au descoperit polițiștii

Data actualizării: Data publicării:
Blenheim Palace Hosts Artist Maurizio Cattelan's First Solo UK Exhibition
Foto: Guliver / GettyImages

Un vas de toaletă din aur în valoare de un milion de lire sterline, ce făcea parte dintr-o expoziţie de artă de la Palatul Blenheim, casa unde s-a născut Winston Churchill, a fost furat.

Toaleta fusese instalată acolo în urmă cu doar trei sptămâni și putea fi folosită de vizitatorii muzeului cu o singură condiție: să se încadreze în limita de timp de 3 minute.

Obiectul de artă, creat de artistul italian Maurizio Cattelan, a fost furat sâmbătă dimineața. Hoții au provocat și o inundație, pentru că toaleta era conectată la instalația sanitară a clădirii, relatează BBC.

Obiectul nu a fost găsit, dar o persoană de 66 de ani a fost arestată în acest caz.

Potrivit polițiștilor, cel puțin două vehicule au fost folosite în furtul toaletei de aur.

Vasul de toaletă, numit America, a fost instalat la Palatul Blenheim luna trecută.

Prețul unui bilet de „vizitare” a toaletei este de 27 de lire, însă include și un tur al parcului și grădinilor palatului.

În 2016, când vasul de toaletă a fost expus pentru prima dată în Muzeul Guggenheim din New York, oamenii au stat ore în șir la coadă pentru cele trei minute. 100.000 de mii de persoane au folosit atunci toaleta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri