Tragedia care a îndoliat un întreg oraș

Data publicării:
lumanari comemorare

„Întregul oraş este în stare de şoc. Cu toţii suntem şocaţi, este cel mai îngrozitor pe care ni l-am fi putut imagina”, a declarat, cu ochii în lacrimi, Bodo Klimpel, primarul oraşului Haltern.

Haltern este un orăşel cu doar 37 de mii de locuitori, aşa că dispariţia unei ÎNTREGI CLASE DE ELEVI în acest accident a provocat o undă de şoc. Oamenii au venit cu lumânări și flori în faţa liceului în care învăţau adolescenţii.

„Rudele celor morţi primesc îngrijirea specialiştilor, a psihologilor. Toate gândurile noastre se îndreaptă către ele şi către victimele tragediei”, a spus primarul din Haltern.

Cei 16 elevi se întorceau de la un schimb de experienţă în Spania, parte dintr-un program şcolar la care au participat sute de copii germani. Vestea prăbuşirii i-a înfiorat pe ceilalți copii şi pe profesorii lor şi i-a făcut să se teamă să urce în avion pentru a se întoarce acasă.

„Am aflat vestea la telefon. Colega mea din Germania mi-a spus şi ne-a fost frică, am fost şocaţi. (Reporter: Aţi primit apeluri de la părinţii copiilor?) Da, de la celălalt grup, părinţii copiilor erau şocaţi”, i-a mărturisit corespondentului Digi24 o profesoară din Germania aflată pe aeroportul din Barcelona.

67 de germani erau la bordul avionului care s-a prăbuşit în Alpii Francezi, iar unele dintre rudele pasagerilor s-au adunat pe aeroportul din Dusseldorf.

Scene asemănătoare se petrec şi pe aeroportul din Barcelona, de unde decolase aeronava.

„La bord erau soţia şi prietena unui fost coleg, pe care îl ştiu de mult timp”, spune un spaniol.

„Încercăm să ajutăm rudele victimelor să depăşească acest moment dificil”, a precizat Arturo Roman, reprezentant al Crucii Roşii.

Tragedia în care a fost implicată compania Germanwings nu pare să-i descurajeze, însă, pe amatorii de zboruri la preţ redus.

Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24, a mers la aeroportul din Barcelona: „Compania germană low-cost Germanwings îşi continuă operaţiunile fără probleme, sunt pasageri care se pregătesc să zboare în următoarele trei zboruri care pleacă în această seară (marți seară – n.r.) către Stuttgart, Koln şi Mannheim”.

Pentru echipajele altor curse Germanwings, tragedia din Alpii Francezi a fost totuși prea mult. Compania a anunţat că a amânat 30 de zboruri programate pentru miercuri, din cauză că angajaţii sunt puternic afectaţi emoţional de prăbuşirea aeronavei cu 150 de oameni la bord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri