Tragedie în Italia. Stare de urgență după ce vremea rea a ucis zeci de oameni și a făcut pagube de un miliard de euro

Data actualizării: Data publicării:
masina italia

Cel puţin 29 de oameni au murit în Italia, dintre care 12 doar în Sicilia, din cauza furtunilor din ultimele zile. Guvernul de la Roma a anunţat că va decreta săptămâna aceasta stare de urgenţă în toate zonele calamitate, ca să poată trimite rapid fonduri şi ajutoare.

Premierul Italiei a mers în Sicilia şi a făcut un tur cu elicopterul al zonelor calamitate, ca să vadă mai bine amploarea dezastrului. De asemenea, şeful executivului a vorbit şi cu sinistraţii, inclusiv cu familia care a pierdut nouă dintre membrii săi în inundaţii.

Este o tragedie imensă să fii prins de inundaţii în propria casă. Sicilia a cerut deja decretarea stării de urgenţă, dar cred că cererea va fi actualizată din cauza ultimelor tragedii şi a dezastrelor cauzate în regiune de vremea teribilă”, spune Giuseppe Conte, premierul Italiei.

În Casteldaccia, un mic oraş de lângă Palermo nouă membri ai aceleaşi familii au murit după ce casa lor a inundată de un râu care şi-a ieşit din matcă. Oficialii locali spun că locuinţa era construită ilegal, prea aproape de cursul de apă şi fusese deja emis un ordin de demolare pentru ea.

Suntem şocaţi. Este o tragedie care putea fi evitată, poate prin curăţarea râului, nu pot spune sigur. Din păcate s-a întâmplat şi când aceste tragedii se întâmplă, se întâmplă dintr-o dată”, spune o femeie afectată.

În paralel cu vizia premierului în Sicilia, adjunctul său, Matteo Salvini, ministrul de Interne a fost în regiunea Veneto, la poalele Dolomiţilor. Aici mii de copaci au fost rupţi de vântul care a bătut cu aproape 200 de kilometri pe oră. De asemenea, alunecările de teren au distrus drumuri şi au lăsat unele sate rupte de lume. Autorităţile spun că din primele estimări pagubele sunt de cel puţin un miliard de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri