Tragedie în Marea Mediterană: cel puţin 25 de oameni au murit. Sute de persoane sunt date dispărute

Data publicării:
barca

Actualizare 21:00.  Cel puţin 25 oameni au murit şi aproape două sute sunt daţi dispăruţi. O operațiune majoră de salvare este în curs de desfășurare. Echipajele de intervenţie au reuşit deocamdată să scoată la mal aproximativ 400 de persoane.

Garda de coastă italiană a anunţat că ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare.

Cel puţin 2000 de imigranţi africani şi-au găsit sfârşitul în Marea Mediterană de la începutul acestui an. Cel mai grav incident de acest gen a avut loc în aprilie când 800 de oameni au murit înecaţi în apropiere de insula Lampedusa tot în urma unui naufragiu.

Victimele sunt în general refugiaţi din state situate in nordul Africii si in Orientul Mijlociu, alungaţi de acasă de război şi de foamete.


Imagine de arhivă. Foto: Twitter 

În jur de 100 de imigranți au fost salvați, dar mulți sunt încă în apă. Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare.

Ambarcațiunea de salvare Dignity a asociației Medici fără Frontiere (MSF) se află în zona naufragiului pentru a oferi asistență, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta.

Potrivit postului SkyNews24, în operațiunea de salvare sunt implicate nave irlandeze și italiene.

Este probabil cel mai mare incident în care este implicată o singură ambarcațiune de la cel în care în jur de 800 de imigranți s-au înecat în largul Lampedusa în aprilie.

Incidentul în cauză a declanșat un efort major al UE pentru intensificarea operațiunilor de salvare din apropierea Libiei, notează DPA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri