Transnistia îşi alege liderul. Evgheni Şevciuk, marele favorit

Data publicării:
liderul transnistrean sevciuk

Transnistrenii îşi aleg duminică liderul, Evgheni Şevciuk fiind favorit pentru a obţine un al doilea mandat. Principalul să rival este preşedintele Sovietului suprem, Vadim Krasnoselski, News.ro.

transnistria

                                                                                                                             SURSA: RISE.MD

Cele 260 de secţii de vot de pe teritoriul separatist al Republicii Moldova s-au deschis la ora 8.00 şi se vor închide la ora 20.00.

În total, în cursă sunt înscrişi şase candidaţi. Potrivit rise.md, în afară de Evgheni Șevciuk și Vadim Krasnoselski, mai candidează liderul Partidului Comuniștilor din Transnistria, Oleg Horjan, judecătorul Vladimir Grigoriev, fostul procuror general al regiunii separatiste, Alexandr Deli, și psiholog personal al lui Evghenii Șevciuk, Irina Vasilachi.

KGB-ul şi Ministerul de Interne de la Tiraspol au anunţat că şi-au mobilizat toate forţele „pentru a menţine ordinea publică şi a nu admite fraudarea scrutin prezidenţial”. 

Comisia Electorală Centrală de la Tiraspol a emis, însă, un comunicat prin care se opune măsurilor pe care le consideră exagerate ale organelor de forţă: în special, instalării lângă secţiile de votare a unor corturi în care alegătorilor să le fie verificată identitatea înainte de merge la urne.

Pentru victoria din primul tur, candidatul are nevoie de susţinerea a 50% dintre alegătorii care se prezintă la urne, plus unu.

Potrivit datelor Comisiei Electorale de la Tiraspol, numărul locuitorilor cu drept de vot ai regiunii transnistrene este de 417.022. Cifra e contestată însă de cei care susţin că în regiune nu locuiesc mai mult de 350.000 de oameni, inclusiv copiii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri