Trei migranţi au decedat şi 11 au fost răniţi după ce mașina în care se aflau a făcut accident încercând să evite un baraj al poliției

Data publicării:
Polițiști unguri
Trei migranţi au decedat şi 11 au fost răniţi după ce mașina în care se aflau a făcut accident încercând să evite un baraj al poliției. Foto: Profimedia

Trei migranţi şi-au pierdut viaţa, iar alte 11 persoane în total au fost rănite când o furgonetă a lovit un alt vehicul şi a luat foc vineri în sudul Ungariei, a anunţat poliţia, citată de AFP.

Furgoneta, care transport 15 migranţi, a lovit un alt vehicul în cursul unei manevre pentru a evita un baraj al poliţiei, luând foc în apropiere de localitatea Bocsa, la 122 km sud de Budapesta, potrivit unui comunicat al poliţiei ungare publicat online.

Doi dintre migranţii aflaţi în furgonetă au decedat pe loc, iar un al treilea a murit la spital, potrivit comunicatului de presă menţionat. Unsprezece persoane au fost spitalizate.

Șoferul, de naţionalitate georgiană, a fost arestat. El este suspectat că ar fi membru al unei reţele de trafic de fiinţe umane, conform poliţiei ungare, informează AFP, citată de Agerpres.

Circa 157.000 de migranţi au ajuns la graniţa cu Ungaria de la începutul anului 2022, număr în creştere faţă de 2021, potrivit unui consilier al premierului Viktor Orban.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri