Sari la conținut

Trei prenume pentru mica prințesă, fetița ducilor de Cambridge

41 de salve au fost trase din Hyde Park, iar alte 62 din preajma Turnului Londrei. Anunţul numelui prinţesei Charlotte Elizabeth Diana a venit la aproape o oră de la tragerea salvelor.

Mica prinţesa va fi cunoscută cu numele Alteţa Sa Regală Charlotte, ducesă de Cambridge.

Britanicii au fost încântaţi de numele micii prinţese:

„Frumos! Este un nume drăguţ! Îmi place! Tu ce crezi? Suntem încântate!”

„Par să fie nume regale, pentru că au o istorie, primele dintre ele, cum ar fi Diana şi Elisabeth. Nu ştiu despre Charlotte”.

„Da, cred că este minunat, cred că faptul că este o referire la Diana, este frumos şi numele reginei, Elisabeth, da, este foarte bine”.

©FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Numele Charlotte este dat după bunicul patern Charles, Elizabeth, după numele suveranei britanice, şi Diana - după bunica sa, mama prinţului William, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997.

Presa britanică a remarcat faptul că numele Charlotte este al doilea nume al surorii ducesei de Cambridge, Pippa Middelton, şi a mai fost numele unei regine, care a fost soţia regelui George al III-lea, în urmă cu 200 de ani.

Numele de Charlotte a fost favorit la casele de pariuri din Marea Britanie, iar toate cele trei nume primite de mica prinţesă sunt în primele cinci în clasamentele pariorilor. Astfel, o companie a acceptat 5.096 de pariuri pe numele Charlotte, iar cei mai mulţi bani i-a câştigat o doamnă care a pariat 400 de lire şi a câştigat 1.400.

Charlotte Elizabeth Diana este prima prinţesă moştenitoare născută în familia regală a Marii Britanii în ultimii 25 de ani. Ea este a patra în ordinea moştenitorilor tronului Marii Britanii, după bunicul său, prinţul Charles, tatăl său, prinţul William şi fratele ei, prinţul George.  

Prințesa rețelelor de socializare

Naşterea fetiţei ducesei Catherine şi a prinţului William a generat peste 1,1 milioane de mesaje pe platforma de microblogging Twitter, mica prinţesă dovedindu-se mai populară pe această reţea online decât fratele său, prinţul George, potrivit telegraph.co.uk.

Pe Twitter au fost înregistrate, sâmbătă, după anunţul oficial privind naşterea fetiţei ducesei de Cambridge, peste 1,1 milioane de mesaje referitoare la mica prinţesă.

GALERIE FOTO. Prima prințesă moștenitoare care se naște după 25 de ani în familia regală britanică

©FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Totodată, „bebeluşul regal” a fost cea mai căutată expresie pe motorul Google, pe durata întregii zile de sâmbătă.

Un interes atât de mare referitor la familia regală britanică nu a mai fost înregistrat din iulie 2013, de la naşterea prinţului George, primul copil al ducesei Catherine şi al prinţului William.

Însă mica prinţesă s-a dovedit mai populară decât frăţiorul său, care a adunat doar 900.000 de mesaje pe Twittter, în urmă cu doi ani, în ziua în care a fost făcut anunţul oficial privind naşterea sa.

Totuşi, potrivit telegraph.co.uk, trebuie ţinut cont şi de faptul că platforma Twitter are în prezent 300 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, comparativ cu doar 240 de milioane, în 2013.

Pe de altă parte, anunţul făcut sâmbătă, la Londra, privind naşterea fetiţei ducesei Catherine a generat peste 4.500 de mesaje pe minut pe Twitter, în momentul în care a fost înregistrat vârful de activitate pe această platformă de microblogging, evidenţiind astfel interesul mare al oamenilor pentru acest eveniment.