Sari la conținut
News Alert

Trei suspecţi anchetaţi de poliţia din Koln. Au fost depuse peste 100 de plângeri pentru hărţuiri şi agresiuni

  

Anchetăm trei suspecţi. Nu pot să vă dau mai multe detalii, deoarece nu au fost reţinuţi. Vă rugăm să înţelegeţi situaţia”, a declarat Ralf Jaeger, ministrul de Interne din Renania de Nord – Westfalia.

La rândul său, ministrul german de interne a deplâns încetineala şi lipsa de eficienţă cu care a acţionat poliţia din Koln.

Foarte criticată a fost şi reacţia primarului. Întrebată cum pot femeile să se protejeze de agresiuni sexuale, Henriette Reker le-a sfătuit să adopte un cod de conduită şi păstreze o distanţă de un braţ faţă de orice persoană necunoscută.

„Am luat măsuri ca astfel de incidente să nu se mai repete aici. Este foarte, foarte important. La fel de mult contează şi să putem organiza în continuare carnavaluri, la care oamenii să petreacă”, a spus Henriette Reker, primarul din Koln.

Autorităţile din Koln susţin că nu există indicii potrivit cărora agresorii ar avea legătură cu refugiaţii. În 2015, în Germania au venit 1,1 milioane de imigranţi.

Cancelarul Angela Merkel a promis pedepse în conformitate cu statul de drept. Totuşi, opinia publică aşteaptă răspunsuri clare.

„Se conturează ideea unei acţiuni organizate, nu spontane. Cert este că opinia publică germană este revoltată şi deşi legislaţia nu este foarte permisivă, tot mai mulţi cer epulzarea celor dovediţi a fi vinovaţi în cazul în care ar face parte din rândul imigranţilor”, relatează Alina Kuhnel, jurnalistă Deutsche Welle.

Între timp, postul public german de televiziune ZDF şi-a cerut scuze pentru că nu a prezentat, decât cu foarte mare întârziere, acest scandal, mediatizat de tot restul presei. Într-un comunicat publicat pe Facebook, conducerea televiziunii a calificat drept "neglijenţă" faptul că principalul jurnal de seară nu a menţionat cazul femeilor agresate de Anul Nou la Koln. 

Citiți și

Primarul din Koln, după atacul din noaptea de Revelion: Femeile au nevoie de un cod de conduită 

KOLN - atacul de Revelion al celor 1000 de tineri. Politolog: Şeful Poliţiei a vorbit despre o dimensiune nouă în crima organizată 

Pe aceeași temă