Trei zile de doliu la Odessa. Moscova acuză Kievul de iresponsabilitate criminală

Data publicării:
odesa casa sindicatelor

Casa Sindicatelor din Odessa a ars ca o torţă cu peste două sute de oameni înăuntru. A fost punctul culminant al luptelor de stradă dintre un grup de susţinători ai puterii de la Kiev şi activiştii proruşi.

Aceştia din urmă s-au refugiat în clădire şi au deschis focul împotriva celor rămaşi în stradă, care - la rândul lor - au aruncat cu sticle incendiare.

Când imobilul a fost cuprins de flăcări, unii au încercat să se salveze ieşind pe ferestre.

Mulţi, însă, au sfârşit asfixiaţi sau arşi de vii. Presa din Republica Moldova scrie că printre victime s-ar afla 15 cetăţeni ruşi şi 10 originari din Transnistria. Informaţi nu a fost, însă, confirmată din surse oficiale. Moscova s-a declarat indignată de violenţele de la Odessa şi a acuzat autorităţile de la Kiev de iresponsabilitate criminală.

Violenţe au avut loc şi la Slaviansk, în estul Ucrainei.

Separatiştii au doborât două elicoptere ale armatei şi cei doi piloţi şi-au pierdut viaţa. Soldaţii ucraineni încearcă din nou să preia controlul în oraş, iar declanşarea operaţiunii militare a provocat agitaţie în oraş.

Din clădirile oficiale ocupate în ultimele săptămâni, separatiştii au scos lansatoare de rachete şi mitraliere pentru a se apăra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri