Turcia a expulzat spre Germania cinci presupuşi teroriști ISIS

Data publicării:
jihadisti 2

Turcia a expulzat marţi spre Germania cinci presupuşi membri ai organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) care au cetăţenie germană, a anunţat Ministerul de Interne turc citat de agenţia de presă Anadolu, informează AFP, citată de Agerpres.

"Cinci combatanţi terorişti străini de cetăţenie germană au fost expulzaţi spre ţara lor de origine astăzi (marţi)", a precizat ministerul.

Ankara le cere regulat ţărilor occidentale să-şi repatrieze cetăţenii care s-au raliat grupării SI în Siria şi în Irak, însă acestea sunt puţin dornice să-i recupereze, în special din raţiuni de securitate, dar şi pentru că o astfel de măsură nu se bucură de popularitate pe teritoriul lor.

Luna trecută, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că circa 1200 de membri ai SI se află în prezent în închisorile turce. El a precizat că Turcia a capturat 287 de jihadişti ai SI care au evadat din închisoare după declanşarea unei ofensive a Ankarei la începutul lui octombrie împotriva miliţiei kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), vârful de lance în lupta anti-SI, în nordul Siriei.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri