Turcia, acuzată că pactizează cu Statul Islamic. Soldaţii Ankarei au fost filmaţi discutând cu teroriştii

Data publicării:
t1

În imagini apar mai mulţi soldaţi turci şi doi terorişti ai grupării Stat Islamic care discută lângă un punct de control situat între Siria şi Turcia. Jihadiştii fac cu mâna spre militarii Ankarei şi apoi se apropie de gardul de sârmă ghimpată care desparte cele două ţări. După ce vorbesc câteva minute, soldaţii turci le fac semn militanţilor islamişti să plece.

Imaginile dau apă la moară presei prokurde din Turcia, care acuză Ankara că nu se implică pentru a-i ajuta pe kurzii din localităţile siriene asediate de gruparea Statul Islamic.

Între timp, în Siria, continuă în forţă ofensiva jihadiştilor. Ei au preluat controlul asupra unui câmp petrolier situat în apropierea oraşului Homs. În timpul atacului, zeci de gardieni au fost executaţi de terorişti.

Lupte grele se dau în continuare şi la Kobani. În sprijinul localinicilor sunt aşteptaţi şi zeci de combatanți din forțele Peshmerga, veniţi din nordul Irakului. Ei au ajuns în Turcia şi se îndeaptă spre Kobani, după ce parlamentul regiunii autonome kurde a autorizat trimiterea a 150 de combatanți.

Tot în lupta împotriva jihadiştilor este antrenat şi un batalion de femei kurde.

„O parte importantă a acestei ideologii kurde se bazează pe egalitatea în drepturi. Asta înseamnă că femei soldat luptă şi îţi riscă viaţa în prima linie a frontului”, trasnmite Ivan Watson, reporter CNN.

Ele sunt considerate un adversar de temut de către militanţii Stat Islamic, nu atât din cauza pregătirii militare, ci pentru că jihadiști cred că, dacă vor fi ucişi în lupte de o femeie, vor ajunge în iad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri