Turcia: Președintele Erdogan propune retragerea cetățeniei turce susținătorilor PKK

Data publicării:
recep erdogan turcia GettyImages-475295636-1

 

Recep Erdogan / Gulliver/GettyImages

Pentru a-i neutraliza, trebuie să luăm toate măsurile, inclusiv de a le retrage cetățenia simpatizanților organizației teroriste (PKK)”, a declarat șeful statului turc, într-un discurs susținut la Ankara în fața unui grup de avocați.

„Acești oameni nu merită să fie concetățenii noștri (...) Nu suntem obligați să ducem în spate pe cineva este implicat într-o trădare a statului și a poporului său”, a subliniat Erdogan.

El și-a reafirmat voința de a eradica PKK și a respins orice posibilitate de reluare a dialogului cu acesta. „Statul nostru nu are nimic de câștigat dacă vorbește cu teroriștii. Această istorie s-a încheiat”, a insistat președintele turc.

După mai mult de doi ani de încetare a focului, conflictul kurd a reizbucnit în vara trecută, punând capăt negocierilor de pace inițiate în toamna lui 2012 de guvern cu PKK, pentru încetarea rebeliunii care s-a soldat cu 40.000 de morți din 1984.

Luptele între forțele de securitate turce și rebelii kurzi au provocate victime însemnate în ambele tabere, moartea a zeci de civili și exodul altor zeci de mii în sud-estul cu majoritate kurdă al țării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri