Turcia | Soldații, târâți afară din sediul CNN Turk

Data publicării:
cnn turk

Bilanţ cumplit - şi probabil nu final! - al tentativei de lovitură de stat care a aruncat Turcia în haos. Cel puţin 60 de morţi au anunţat autorităţile în urma confruntărilor de stradă de la Istanbul şi Ankara. Nu e clar dacă încercarea puciştilor de a înlătura regimul Erdogan de la putere a eşuat sau nu.

Informaţiile care vin din Turcia sunt difuzate de presa controlată în mare parte de cei apropiaţi puterii. Am văzut însă imagini din Istanbul, de pe malul Bosforului, cu rebelii care se predau poliţiei. Acolo, probabil, puciul pus la cale de o grupare a Armatei a fost înăbuşit. Totuşi, pe un site al Armatei a apărut un mesaj al puciştilor - lovitura de stat continuă, au scris aceştia.

Noaptea trecută, rebelii au încercat să preia cu forţa controlul instituţiilor de stat şi pentru câteva ore chiar au pretins că sunt la putere. Simpatizanţii preşedintelui Recep Erdogan au ieşit în stradă chiat la apelul liderului turc. Preşedintele însuşi a fost de negăsit însă vreme de câteva ceasuri, până când, prin intermediul unor televiziuni, a promis răzbunare. Apoi, odată ajuns la Istanbul, a coborât în mijlocul susţinătorilor săi şi i-a asigurat că nu va pleca de la putere.

Din întreaga lume au venit mesaje de susţinere pentru Guvernul de la Ankara. Casa Albă, NATO, Uniunea Europeană şi ONU fac apel la calm şi la respectarea ordinii democratice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri