Sari la conținut
News Alert

Turistă violată la Viena. Opt migranţi condamnați la închisoare

Magistraţii austrieci au condamnat opt migranţi irakieni pentru violarea unei turiste germane în timpul festivităţilor de Anul Nou din metropola Viena. Cei opt migranţi cu vârste cuprinse între 22 şi 48 de ani au primit pedepse de la nouă până la treisprezece ani în spatele gratiilor pentru atacul care a avut loc în primele ore ale anului 2016, relatează BBC.

politie austria

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Între timp, un al nouălea suspect a fost achitat de toate acuzaţiile cu privire la implicarea sa în violarea turistei germane, relatează News.ro.

Migranţii implicaţi în incident au ajuns în perioada mai-decembrie 2015 ca solicitanţi de azil în Austria.

Victima este o femeie în vârstă de 28 de ani, care suferă de tulburarea de stres posttraumatic în urma atacului violent şi a primit 25.000 de euro în daune.

Turista germană sărbătoare noaptea dintre ani împreună cu o prietenă în zona centrală a capitalei austriece, atunci când a fost luată de către patru migranţi irakieni şi târâtă într-un apartament din Viena.

De asemenea, aceasta era în stare de ebrietate şi nu a putut să se apere de cei opt atacatori şi s-a trezit dezbrăcată într-un apartament străin.

Avocaţii apărării au încercat să susţină că victima a trimis ”semnale false” celor opt migranţi irakieni, care au fost încurajaţi să întreţină relaţii sexuale cu aceasta.