Turnul Eiffel, ţintă a teroriştilor Al-Qaida. Autorităţile franceze au dejucat un complot care viza obiective turistice

Data publicării:
eiffel

Complotul a fost descoperit de autorităţile franceze după ce au decriptat o conversaţie între un membru al organizaţiei teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic şi un cetăţean de origine algeriană, rezident în Franţa. Potrivit cotidianului Le Parisiene, din interceptări reiese că tânărul, care folosea pseudonimul Ali M., le recomanda teroriştilor monumente istorice, precum Turnul Eiffel şi muzeul Luvru, ca locuri perfecte pentru a desfăşura un atac terorist.

Ameninţarea este mare, proporţional cu numărul de persoane care trebuie supravegheate, dar este, în acelaşi timp, mai simplu să îi urmăreşti pe teritoriul francez în contextul geopolitic actual”, a declarat judecătorul Marc Trevidic.

Pe lista de ţinte indicate de tânărul algerian mai erau însă şi festivaluri, precum cel de teatru din Avignon, aflat în desfăşurare chiar zilele acestea, cluburi şi baruri sau avioane de pasageri. Nu voia însă să fie ţintite marile centre comerciale din Franţa, pentru că spunea el, aici merg şi mulţi musulmani şi ar putea deveni victime colaterale.

Pentru a ataca aceste ţinte urma să fie pregătit chiar el. Nu a mai apucat însă să îşi ducă planul la bun sfârşit.

Complotul a fost dejucat la timp de autorităţile fraceze, iar el a fost reţinut. Oficialii de la Paris le cer şi cetăţenilor să fie atenţi la persoanele din jur.

Autorităţile franceze rămân în alertă, mai ales că şi Washingtonul a cerut sporirea măsurilor de securitate pe aeroproturile care au zboruri directe către Statele Unite.

Oficialii americani spun că au iinformaţii care arată că terorişti Al-Qaida din Siria și Yemen fabrică bombe ce ar putea fi plasate în avioanele care ajung în America, iar preşedintele american a atras atenţia că celulele teroriste au tot mai mulţi adepţi în rândul europenilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri