Ucraina a primit sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T de la Germania

Data actualizării: Data publicării:
Sistem aerian IRIS-T
Ucraina a primit sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T de la Germania. Foto: Profimedia

Ucraina a primit sistemul german de apărare antiaeriană IRIS-T, a informat marți revista Der Spiegel, potrivit Reuters.

Ministerul german al Apărării nu a confirmat informația când a fost contactat de Reuters.

Rusia a lovit, luni dimineață, orașe din toată Ucraina, ucigând civili și provocând avarii la rețeaua electrică și cea a distribuției de agent termic.

Bombardamentele au fost considerate o răzbunare, după ce președintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul pentru explozia de pe Podul Crimeii și a catalogat-o ca „atac terorist”.

Kuleba a cerut sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă după atacul de la Zaporojie

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitro Kuleba, a cerut partenerilor să furnizeze urgent Ucrainei sisteme mai moderne de apărare antiaeriană și de apărare antirachetă, după atacul de sâmbătă de la Zaporojie, când rușii au tras peste 20 de rachete asupra unor zone rezidențiale, făcând zeci de victime în rândul civilor, inclusiv copii.

„Livrările acestor echipamente vitale trebuie să fie accelerate. Aceste patru litere, AD (apărare antiaeriană, în engleză - n.r.) și MD (apărare antirachetă), înseamnă vieți pentru noi. Viețile copiilor noștri care se culcă în Zaporojie și în alte orașe ucrainene fără să știe dacă se vor mai trezi. Aceste sisteme pot salva vieți în Ucraina chiar acum, în loc să stea în depozite”, a spus Dmitro Kuleba într-o declarație de presă în care propune un set de cinci măsuri după acest atac nemilos al Moscovei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri