Ucraina: bombardamente intense pe aeroportul din Donețk

Data publicării:
explozie donetk

În timpul după-amiezii, 331 de mineri au rămas blocați mai multe ore în mina de cărbune Zasiadko, una dintre cele mai mari din regiune, după o întrerupere de electricitate provocată de bombardamente. Ei au ieșit de acolo nevătămați la începutul serii, a anunțat un responsabil al sindicatului independent al minerilor ucraineni, Mihailo Volîneț, notează Agerpres.

Tirurile intense de artilerie, în principal de rachete Grad și mortiere trase de cele două tabere, au marcat ziua de duminică și explozii puternice erau încă auzite la sfârșitul zilei la Donețk, un bastion al rebelilor proruși.

Potrivit armatei ucrainene, "grupurile armate ilegale (de separatiști) au crescut numărul și intensitatea atacurilor lor" a căror "principală țintă rămâne aeroportul din Donețk".

"Situația rămâne tensionată în zonele Mariupol, Donețk și Lugansk", a estimat de asemenea purtătorul de cuvânt militar ucrainean Andrii Lîsenko, care a raportat un soldat ucis și alți zece răniți în ultimele 24 de ore.

După câteva săptămâni de armistițiu, luptele, care au făcut din aprilie peste 4.700 de morți, și-au dublat de joi intensitatea, în timp ce Kievul, Moscova, Berlinul și Parisul depun eforturi pentru a găsi o soluție politică la conflict.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri