UCRAINA. Confruntări în apropiere de locul în care s-a prăbușit cursa MH17

Data publicării:
avion ucraina 2 crop-3

Echipa de polițiști olandezi și australieni a anulat deplasarea la locul prăbușirii avionului Malaysia Airlines, deoarece la câțiva kilometri au loc confruntări.

Inițial, separatiștii din estul Ucrainei au dat undă verde pentru ca cei 49 de polițiști olandezi și australieni neînarmați să ajungă la locul prăbușirii, să securizeze zona și să recupereze ce se mai poate recupera.

Deocamdată nu se știe dacă tirurile de artilerie sunt trase de separatiști sau de militarii ucrainieni. Însă, acestea încurcă buna desfășurare a anchetei, una care nu a respectat standardele internaționale, pentru că fiind o zonă de conflict locul a fost contaminat, probele nu au fost strânse așa cum ar fi trebuit. Așadar, va fi foarte greu de stabilit cine a tras acea rachetă sol-aer.

În Olanda, prima victimă a tragediei aviatice din Ucraina a fost identificată. Anunţul a fost făcut de autorităţile olandeze care nu au precizat identitatea acesteia. Ieri, încă 38 de trupuri neînsufleţite, recuperate din Ucraina de la locul prăbuşirii avionului malaezian au ajuns în Olanda. 70 de cadavre rămân în continuare de negăsit. 

298 de oameni şi-au pierdut viaţa pe 17 iulie. O rachetă trasă de la sol din estul Ucrainei, dintr-o zonă controlată de separatişti, a doborât cursa MH17 a Malaysia Airlines, care plecase din Amsterdam, cu destinaţia Kuala Lumpur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri