Ucraina interzice accesul în țară a bărbaților ruși cu vârsta între 16 și 60 de ani

Data actualizării: Data publicării:
porosenko - site-ul presedintiei ucrainene
Rusia şi-a întărit drastic prezenţa militară la frontiera ucraineană, a acuzat marţi liderul de la Kiev, Petro Poroşenko

Ucraina interzice intrarea în ţară a bărbaşilor ruşi cu vârsta între 16-60 de ani. Anunţul vine chiar de la preşedintele ţării, Petro Poroşenko, în contextul incidentului din weekend în urma căruia trei nave şi 24 de marinari ucraineni au fost sechesteraţi de Rusia.

porosenko - site-ul presedintiei ucrainene
Rusia şi-a întărit drastic prezenţa militară la frontiera ucraineană, a acuzat marţi liderul de la Kiev, Petro Poroşenko

Într-un mesaj postat pe Twitter, Petro Poroşenko, spun că a luat această decizie pentru a-i impiedica pe ruşi să îşi formeze grupuri armate de voluntari pe teritoriul Ucrainei (așa-numiții „omuleții verzi”).

Este doar o ultimă evoluţie în acest conflict ruso-ucrainean. Joi seară, preşedintele american, Donald Trump, a anulat întâlnirea bilaterală cu omologul sau rus Vladimir Putin, care ar fi trebuit să aibă loc la summitul G20 ce începe vineri în Argentina. Decizia, anunţată chiar de preşedintele american, are legătură tot cu sechestrarea navelor ucrainene de către ruşi. Donald Trump a scris pe Twitter că, din moment ce marinarii şi navele ucrainene capturate de Rusia nu au fost încă eliberate, o întâlnire cu Vladimir Putin nu este oportună.

Situaţia tensionată a fost comentată și de ambasadorul Ucrainei în România, la „Jurnal de Seară”. Rusia pregătește o invazie terestră în Crimeea, prin sudul Ucrainei, spune Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei în România, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24.

Citiți și: 

Ambasadorul Ucrainei: Avem informații că rușii vor o invazie terestră în Crimeea, prin sudul Ucrainei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri