Ucraina: Iubitorii de animale cer legi aspre după ce 1000 de câini maidanezi au fost ucişi la Kiev într-o singură lună

Data publicării:
caini kiev

La Kiev, în Ucraina, zeci de oameni protestează săptămâna aceasta faţă de uciderea brutală a câinilor maidanezi. Manifestanţii spun că patrupedele sunt împuşcate, bătute sau otrăvite în plină stradă, fără ca autorităţile să intervină sau să ia vreo măsură. Protestatarii cer o lege care să îi pedepsească pe cei ce torturează animalele.

Manifestanţii s-au strâns în centrul capitalei ucrainene cu bannere şi pancarte, reclamând un adevărat genocid al câinilor vagabonzi. Demonstranţii spun că, numai în luna august, aproape 1000 de câini fără stăpân au fost măcelăriţi la Kiev. „Am copii şi chiar nepoţi şi mă sperie când văd că animalele sunt omorâte în stradă, iar autorităţile noastre nu fac nimic împotriva acestui lucru sau se poartă ca şi când nici n-ar observa”, se plânge un protestatar.

Potrivit protestatarilor, autorităţile ignoră cu bună ştiinţă problema maidanezilor şi a propagandei care se face pe internet pentru lichidarea animalelor. „Cerem ca toate site-urile care promovează cruzimea faţă de animale să fie închise. Acest lucru este foarte important, pentru că au un impact negativ nu numai asupra sănătăţii mintale a adulţilor, ci şi asupra celei a copiilor şi adolescenţilor”, arată un alt manifestant.

Cel puţin 18.000 de maidanezi mai trăiesc acum în capitala Ucrainei, potrivit ultimelor cifre oficiale. Numărul lor a scăzut după ce zeci de mii de animale au fost omorâte anul trecut în toate oraşele mari ale ţării, înaintea Campionatului European de Fotbal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri