Ucraina: Opoziţia cere demisia lui Viktor Ianukovici. „A furat visul european al poporului, a vândut destinul şi viitorul ţării”

Data publicării:
babuta Ukr

Liderii opoziţiei din Ucraina i-au cerut preşedintelui Viktor Ianukovici demisia, după ce acesta a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Dacă el nu va accepta să demisioneze, rivalii liderului de la Kiev au promis că vor solicita parlamentului să iniţieze procedura de demitere. În acest timp, mii de oameni care susţineau parafarea acordului între Ucraina şi forul comunitar continuă să iasă în stradă.

Milioane de ucrainieni au aşteptat o minune de la Vilnius, care însă nu s-a produs. „Inimile noastre au fost frânte. Nu este posibil să avem un preşedinte care este împotriva propriului popor”, a spus un protestatar, unul dintre cei care au simţit care va fi deznodământul summitului de la Vilnius. „Ştiam că Acordul de Asociere nu va fi semnat, pentru că această clasă politică nu este de încredere”, a declarat alt manifestant.

Opoziţia din Ucraina l-a acuzat pe preşedintele Viktor Ianukovici că a furat visul european al ţării şi i-a cerut demisia. Vitali Klitschko, lider al opoziţiei, acuză că „Ianukovici a umilit Ucraina, nu-l interesează de soarta poporului, îi pasă doar de interesele sale. Comportamentul său la Vilnius arată că vine dintr-o lume paralelă.” Un alt lider din tabăra opoziţiei atrage atenţia că „preşedintele a vândut destinul şi viitorul Ucrainei”.

Oficialii de la Kiev au luat măsuri severe de securitate în aşteptarea unor proteste care ar putea deveni violente după ce preşedintele a refuzat să semneze acordul cu forul comunitar. Mii de jandarmi au fost mobilizaţi în apropierea Pieţei Independenţei din capitala Ucrainei pentru a preveni eventualele incidente.

 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri