Ucraina reintroduce serviciul militar obligatoriu

Data publicării:
donetk ciocniri

Manifestanţii au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov în clădirea Parchetului regional din Doneţk şi în cei aproximativ o sută de poliţişti care apărau instituţia. Aceştia au folosit grenade şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, dar nu au reuşit să-i împiedice pe activiştii proruşi să ocupe clădirea oficială.

Depăşite de situaţie, forţele de ordine, rămase fără căşti, veste, bastoane şi scuturi, au părăsit zona în huiduielile oamenilor.

În 13 oraşe din estul Ucrainei, unele clădiri oficiale sunt controlate de separatişti proruşi.

Tocmai din cauza degradării situaţiei, preşedintele interimar al Ucrainei a decis reintroducerea serviciul militar obligatoriu.

Iar şeful guvernului de la Kiev şi-a ameninţat miniştrii cu demiterea în cazul în care lucrurile nu revin la normal.

Ţara are nevoie de acţiune şi rezultate. Dacă există rezultate, atunci înseamnă că guvernul îşi face treaba. Dacă, în viitorul apropiat, acţiunile şi rezultatele nu apar, atunci vor exista schimbări de personal în cabinetul de miniştri, precum şi în întreaga ierarhie”, a declarat Arseni Iațeniuk.

Separatiştii proruşi din regiunea Doneţk vor organiza la 11 mai un referendum pentru proclamarea independenţei, un scrutin catalogat deja ilegitim de guvernul de la Kiev, precum şi de comunitatea internaţională.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri