UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei

Data publicării:
ue

Sancţiunile europene impuse Rusiei ca urmare a anexării peninsulei Crimeea au fost extinse pentru încă şase luni, au stabilit liderii europeni la summitul de la Bruxelles.

Decizia poate fi văzută şi ca un semnal către Donald Trump, a spus un oficial UE pentru Reuters, în condiţiile în care preşedintele ales al Statelor Unite a promis că se va reapropia de Rusia.

Polonia ar fi vrut extinderea sancţiunilor impuse Moscovei, în domeniile apărării, energiei şi finanţelor, cu un an, dar un grup de ţări, în frunte cu Italia, cereau reluarea relaţiilor economice cu Kremlinul. Liderii europeni spun că prelungirea a fost agreată pe baza realităţilor din teren si nu cu gândul la viitoarea politică a Washingtonului.

„Era clar că vom prelungi sancţiunile cu încă şase luni. Unii dintre colegii noştri poate ar fi preferat 12 luni, dar nu a fost, de fapt, o discuţie. Este încă prea devreme pentru a evalua cu responsabilitate care este politica posibilă a noii administraţii americane faţă de Rusia”, afirmă Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri