Sari la conținut
News Alert

UE reacţionează după atacul SUA în Siria

Moment de cotitură în istoria celor şase ani de război civil în Siria. Americanii au bombardat pentru prima dată o ţintă a forţelor regimului Assad, o bază din vestul ţării de unde spun că a fost lansat atacul chimic care a făcut marţi sute de morţi şi răniţi printre civilii sirieni din Idlib.

Merkel And Tusk Meet As Ukraine Tensions Rise

Foto: Gulliver/GettyImages

Preşedintele Donald Trump i-a informat cu privire la intenţiile sale pe aliaţii Statelor Unite, chiar şi Rusia ar fi fost prevenită că urmează o lovitură. Dar Moscova a reacţionat furibund pe toate palierele, de la parlamentari la preşedintele ţării care consideră, la unison, acţiunea armatei americane drept o agresiune la adresa unui stat suveran.

Comisia Europeană precizează că UE a fost informată despre faptul că atacul din Siria va fi unul limitat și a avut ca scop limitarea altor atacuri chimice.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a spus că atacul SUA în Siria a fost „o soluție așteptată” împotriva atacurilor chimice. El a adăugat că Uniunea europeană va lucra îndeaproape cu Statele Unite pentru încheierea brutalităților din Siria.

Pe de altă parte, Rusia a cerut întrunirea de urgenţă a consiliului de securitate al ONU unde vor ca americanii să dea explicaţii pentru rachete lansate împotriva Siriei.