UE: Viorica Dăncilă să fie mai atentă la ce spunem

Data publicării:
dancila langa dragnea sedinta psd - inquam ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Replică pentru Viorica Dăncilă, după discursul de aseară, în care acuza voalat Uniunea Europeană că nu tratează România cu demnitate.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene îi cere premierului României să fie mai atent la ce se discută la Bruxelles, înainte de a face astfel de afirmaţii în spaţiul public.

Şi îi dă şi exemplu de politici europene ce au fost implementate tocmai pentru a se asigura că, la nivel comunitar, toate statele membre sunt tratate în mod egal.

Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: „Cei care spun aceste lucruri ar trebui să știe că, dacă există o instituție şi un preşedinte de instituţie care au discutat în mod constant şi public despre nevoia de a conecta Estul cu Vestul, aceasta este Comisia Europeană şi Jean-Claude Juncker (președintele CE - n.r.), prin discursul său despre Starea Uniunii, cu toată munca pe care am depus-o pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă și cu toate investițiile noastre pe probleme specifice, precum calitatea dublă a produselor alimentare.

Deci, sincer, cei care spun aceste lucruri ar trebui mai degrabă să ne urmărească mai îndeaproape. Înţeleg că este vorba de politică, înţeleg că este vorba de multe interese care sunt în joc în România, dar cred că nu trebuie să fim implicaţi în asta”.

Discursul Vioricăi Dăncilă: "După aceste 6 luni vom fi trataţi cu respect şi admiraţie”

Viorica Dăncilă: „Eu, ca premier, o să cer ca ţara mea să fie tratată cu demnitate. Să nu se mai întâmple să acceptăm ce ni se impune fără a mai avea propria noastră opinie. Să fim criticaţi când ştim că nu merităm acest lucru. Să fim sancţionaţi doar pentru că suntem o ţară din estul Europei. Sunt un pro-european convins, dar acest lucru nu mă împiedică să cer respect pentru ţara mea. Sunt convinsă că vom duce la capăt şi preşedinţia rotativă. După aceste 6 luni vom fi trataţi cu respect şi admiraţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri