UE vrea clarificări de la Marea Britanie

Data publicării:
PRESIUNI PENTRU BREXIT CAPTURA

Berlinul vrea ca Marea Britanie să spună cât mai repede ce fel de relaţie vrea în viitor cu Uniunea Europeană. Angela Merkel a afirmat clar, încă o dată, că dacă britanicii vor să aibă în continuare acces la piaţa unică, trebuie să accepte inclusiv libera circulaţie a persoanelor.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Regatul Unit trebuie să clarifice rapid cum vrea să modeleze viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană. În ceea ce priveşte perspectiva germană, pot să subliniez că Marea Britanie este un partener important şi vom rămâne şi în viitor în strânsă legătură.”

Acelaşi îndemn pentru clarificare a venit şi din partea miniştrilor de Finanţe din UE. Perspectivele de creştere pentru economiiile Marii Britanii şi UE au fost revizuite în scădere cu 1, respectiv 0,5 la sută din cauza incertitudinii legate de Brexit.

Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice şi Financiare: „Cu cât această incertitudine durează mai mult, cu atât va fi mai costisitoare pentru economie. Aşa că, încă o dată, este esenţial să vedem o accelerare a schimbării în Marea Britanie, odată cu venirea doamnei May miercuri. ”

Theresa May, care va veni la Downing Street 10 mâine, promite că ieşirea ţării sale din UE va fi un succes.

Theresa May, liderul Partidului Conservator: „Brexit înseamnă Brexit şi vom face din el un succes.

Viitorul premier britanic a primit deja încrederea Statele Unite. Barack Obama a transmis, prin purtătorul de cuvânt al Casei Albe, că relaţia dintre Londra şi Washington este una specială, care trece dincolo de persoanele şi partidele politice de pe cele două maluri ale Atlanticului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri