Un adolescent a murit din cauza unei infecții la inimă după o extracție dentară

Data actualizării: Data publicării:
dentist 2
FOTO: Gulliver Getty Images

Un adolescent din Marea Britanie a murit din cauza unei infecții la inimă care ar putea fi cauzată de o extracție dentară, potrivit unei anchete.

Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Daniel Elton, un tânăr în vârstă de 18 ani din Derbyshire, a fost în aprilie, 2015, la stomatolog după ce s-a plâns de dureri dentare. La scurt timp după ce medicul stomatolog i-a extras un dinte , adolescentul a început să aibă mai multe probleme de sănătate, începând din luna mai, potrivit BBC.

Tânărul le-a spus medicilor că nu are poftă de mâncare, durere la gleznă și urină închisă la culoare.

În noiembrie 2015, Daniel a fost găsit mort de mama lui.

Medicii nu au știut atunci ce i-a provocat decesul tânărului. O anchetă finalizată recent a dezvăluit însă că adolescentul suferea de endocardită, o infecție bacteriană a inimii, ce ar putea avea o legătură cu extracția dentară, efectuată cu câteva luni înaintea decesului.

Deși a făcut mai multe investigații medicii i-au descoperit lui Daniel, în timp ce trăia, doar o inflamație în corp și o lipsă de fier după numeroase analize la sânge.

Medicul adolescentului a mărturisit recent că acest caz l-a bântuit mult timp. „Credeți-mă, m-am trezit din somn de multe ori, gândidu-mă la acest caz – ce am fi putut face diferit și ce ar fi putut să ne dea un indiciu. E foarte greu. Nu puteam să înțeleg”, a scris Robin Thorne, medicul tânărului.

Unul dintre medicii gastroenterologi care investighează moartea adolescentului, a declarat că „nu există niciun dubiu că extracția dentară a contribuit la declanșarea endocarditei”.

Autoritățile încă investighează cazul lui Daniel Elton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri