Un al cincilea mort a fost descoperit după alunecarea de teren din Norvegia

Data publicării:
echipa de interventie pe drum in fata unor case distruse pe dealul surpat si inzapezit
Echipele de intervenție norvegiene au descoperit a cincea persoană decedată în urma alunecării de teren din Ask. Foto: Profimedia Images

Echipele de intervenţie au descoperit un al cincilea cadavru, la patru zile după o alunecare de teren produsă în Norvegia, a anunţat, duminică, poliţia, care continuă căutările a încă cinci persoane date dispărute, informează AFP.

''Cu puţin timp înainte de ora 6, a fost descoperit trupul unei persoane decedate'', a precizat poliţia într-un scurt comunicat de presă.

La Ask, în municipalitatea Gjerdrum, la 25 de kilometri nord-est de Oslo, o alunecare de teren a avut loc în dimineaţa zilei de 30 decembrie, îngropând peste zece case şi 31 de imobile şi ducând la evacuarea a circa o mie de persoane, potrivit Agerpres.

Terenul unde a avut loc alunecarea are o compoziţie argiloasă, specifică Norvegiei şi Suediei, care poate deveni fluidă şi se poate prăbuşi cu uşurinţă, dar probabilitatea producerii unui fenomen similar în regiune rămâne scăzută, estimează Direcţia norvegiană a apelor şi energiei (NVE).

Unele dintre locuinţe s-au deplasat pe o distanţă de până la 400 de metri.

La locul dezastrului, se poate vedea un crater imens, pe versantul unui deal, acoperit de resturile caselor şi de zăpada care a căzut după producerea incidentului.

Regele Harald, soţia acestuia Sonja şi fiul lor, prinţul moştenitor Haakon, au ajuns la faţa locului în cea de-a doua parte a dimineţii.

Poliţia a publicat vineri o listă cu numele a zece persoane dispărute, doi copii cu vârste de 2 şi 13 ani şi opt adulţi.

Autorităţile au anunţat sâmbătă identitatea persoanei descoperite în ziua precedentă. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, Eirik Gronolen.

Rezidenţii evacuaţi, găzduiţi în hoteluri din regiune, nu se pot întoarce în locuinţe întrucât terenul este în continuare instabil.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri