Trei cetăţeni români, victime în atacul de la Barcelona. Doi dintre ei au fost externați

Data actualizării: Data publicării:
Thirteen Dead And Dozens Injured As Van Hits Crowds in Barcelona's Las Ramblas Area
Foto: Guliver/GettyImages

Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, de joi seară, a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. 

Thirteen Dead And Dozens Injured As Van Hits Crowds in Barcelona's Las Ramblas Area
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 16:00 Două dintre cele trei persoane de cetățenie română rănite în urma atacului de la Barcelona au fost externate, ele fiind tratate în regim ambulatoriu, informează MAE.

Un alt treilea cetățean român rămâne spitalizat. El a fost vizitat de către consulul general al României la Barcelona. Starea lui se menține stabilă.

Un consul şi un funcţionar consular din cadrul Consulatului României la Castellon, precum și ataşatul pentru afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Madrid s-au deplasat la Barcelona în cursul acestei dimineţi, precizează MAE.


ACTUALIZARE 11:08. Cetățeanul român despre rănirea căruia s-a aflat vineri dimineața a fost externat, potrivit corespondentului Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu. Rănile sale nu erau grave, a fost internat pentru verificări medicale.


Potrivit surselor oficiale, un al treilea cetățean român a fost dus la spital, dar starea sa nu este gravă.

Potrivit informațiilor comunicate de MAE până în prezent, în atacul soldat cu 13 morți și aproape 100 de răniți de la Barcelona au mai fost răniți încă doi cetățeni români. Unul dintr ei are 42 de ani și este în stare destul de gravă, potrivit corespondentului Digi24 în Spania. Cealaltă victimă din România este un bărbat în vârstă de 37 de ani, care se afla în Spania ca turist. 

Toți cei trei cetățeni români au fost internați.

MAE precizează că operațiunea de identificare a victimelor și cetățeniei răniților este un proces complex aflat în desfășurare, situația fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informații actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluției situației, pe măsura obținerii de date oficiale de la autoritățile locale.

În contextul operațiunilor antiteroriste aflate în desfășurare, circulația în regiune și accesul în unitățile publice este momentan restricționat de către autorități.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criză a MAE își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri