Un autocar cu români s-a răsturnat în Germania: cel puțin 27 de persoane sunt în spital

Data actualizării: Data publicării:
autocar germania busunfall-osnabrueck

ACTUALIZARE. Cel puţin 27 de români sunt internaţi în spital, în Germania, după ce au fost răniţi într-un accident rutier. Alţi opt au fost externaţi, a anunţat MAE.

Un autocar cu 49 de muncitori s-a răsturnat, miercuri, pe o şosea din nord-vestul ţării. Unul dintre pasageri le-a povestit poliţiştilor că, la intrarea într-un sens giratoriu, şoferul ar fi strigat că nu poate să frâneze.

Vehiculul în care se aflau 49 de români şi polonezi s-a răsturnat la intrarea într-un sens giratoriu. Autobuzul îi transporta pe muncitori între două puncte de lucru.

„44 de persoane au fost rănite. 6 persoane au fost rănite grav. O persoană a fost blocată sub maşină”, a declarat Anke Hamker, polițist.

Un impresionant dispozitiv al serviciului german de urgenţă a fost mobilizat pentru a veni în ajutorul victimelor. Traficul a fost blocat mai bine de şase ore.

„Am activat planul de intervenţie pentru răniţi în masă, prin care am adus aici echipamente de salvare corespunzătoare. Vorbim de patru elicoptere, cinci echipaje medicale de urgenţă şi zece ambulanţe”, a detalia Voker Koster, pompier.

Ipoteza iniţială este că autocarul a rămas fără frâne. Unul dintre pasageri, citat de presa germană, susţine că şoferul a ţipat în maşină că nu mai poate frână. Dincolo de intervenţia în sine, autorităţile s-au mai confruntat cu şi cu alte probleme.

„Situaţia a fost un pic dificilă, deoarece răniţii nu prea ştiau limba germană”, a declarat Anke Hamker.

Patronul fermei de căpşuni unde lucrau românii şi polonezii a susţinut că autocarul era cu toate inspecţiile la zi şi că şoferul era foarte experimentat. Autorităţile au confiscat vehiculul, pentru cercetări.


Mai mulţi români au fost implicaţi într-un teribil accident rutier în Germania. Autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe o şosea din nord-vestul ţării. 44 de oameni au fost răniţi, şase grav, relatează presa germană.

ACTUALIZARE - Ministerul Afacerilor Externe anunță că opt români, victime ale accidentului rutier care a avut loc miercuri în regiunea Bohmte-Leckermühle, în Germania, au fost externați, în autocar aflându-se 49 de persoane dintre care 40 de români.

"Misiunea diplomatică a continuat demersurile inițiate pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii de informații cu privire la identitatea victimelor și starea de sănătate a acestora. Până la acest moment, conform informațiilor furnizate de instituțiile medicale germane, opt persoane de cetățenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu. Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 de persoane, din care aproximativ 40 cetățeni români", se arată într-un comunicat al MAE, transmis Agerpres.

Sursa citată precizează că Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul și păstrează în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

"Reiterăm că procedura de identificare a victimelor de către autoritățile locale germane este în curs de desfășurare, MAE urmând să transmită informații actualizate pe măsura obținerii acestora", se precizează în comunicat.


Conform poliției germane, în autocar se aflau aproape în exclusivitate românce, care lucrau ca muncitoare sezoniere în agricultură, potrivit Agerpres.

Potrivit primelor informații, șase persoane au suferit răni grave, iar 38 au fost rănite ușor.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 10.30, când autocarul în care se aflau aproximativ 50 de persoane a derapat și s-a răsturnat pe o șosea între Bad Essen și Schwagstorf, în apropiere de Bohmte-Leckermühle.

La locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, mașini de pompieri, 17 ambulanțe și două elicoptere. Unul din pasageri a rămas prins sub autocar, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a fi descarcerat.

Poliția a închis complet circulația pe șoseaua B 51, urmând să o redeschidă în jurul orei locale 16.00.

În districtul Osnabrück a fost pusă la dispoziție o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informații, inclusiv în limbile română și polonă, celor care se tem că printre răniți se află și persoane apropiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri