Un bărbat a fost arestat în Franța, după ce a prezentat certificatul verde al preşedintelui Emmanuel Macron. De unde avea documentul

Data publicării:
Emmanuel Macron (C) uses hand sanitiser before signing a nurse's vest as he meets with frontline staff working at the French Polynesia Hospital Centre in Papeete
Certificatul de vaccinare al luo Emmanuel Macron a fost publicat online, în urma unei scurgeri de informații. Foto: Profimedia

Un tânăr a fost arestat în Franţa după ce a prezentat la intarea într-un spital certificatul verde care îi aparţine preşedintelui Emmanuel Macron. Bărbatul a fost eliberat la scurt timp, nu înainte de a fi amendat pentru „prezentarea unui document de sănătate aparţinând unei terţe părţi”.

Codul QR de vaccinare aparținând lui Emmanuel Macron a fost publicat online pentru scurt timp într-o scurgere de informaţii. Persoanele care l-au publicat au fost indentificate, dar în timpul în care a fost disponibil online codul QR a fost salvat de multe persoane, scrie Mediafax, preluând Le Figaro.

Pe 5 octombrie, un tânăr de 19 ani care dorea să intre într-un spital din Marsilia și care se pare că nu avea certificat verde l-a prezentat la poartă pe cel al preşedintelui francez, relatează Actu17.

Tânărul a fost arestat şi dus la secția de poliție. El a primit o amendă pentru „prezentarea unui document de sănătate aparţinând unei terţe părţi în timpul unui control de acces”.

Prezentarea în Franţa a „unui certificat verde aparţinând altei persoane” este pasibilă de o amendă de clasa a IV-a în valoare de 750 de euro, redusă la 135 de euro dacă este plătită imediat. În cazul unei infracţiuni repetate în termen de cincisprezece zile, amenda se ridică la 1.500 de euro.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri