Un bărbat a fost condamnat la 4 ani de închisoare în Olanda pentru că a tras cu pistolul în ambasada saudită

Data publicării:
Polițiști olandezi
Un bărbat a fost condamnat la 4 ani de închisoare în Olanda pentru că a tras cu pistolul în ambasada saudită. Foto: Profimedia

Justiţia olandeză a condamnat vineri un bărbat la patru ani de închisoare pentru că a tras mai multe focuri de armă în direcţia ambasadei Arabiei Saudite la Haga anul trecut, afirmând în acelaşi timp că nu a avut niciun motiv terorist, notează AFP.

La 12 noiembrie 2020, Mohamed A., 41 de ani, a tras de 29 de ori asupra ambasadei, situată în apropierea centrului oraşului, cu un pistol de tip Glock, fără a răni pe nimeni.

Focurile de armă au lăsat mai multe găuri de gloanţe în pereţii clădirii.

„Instanţa îl condamnă (...) la patru ani de închisoare”, au făcut cunoscut într-un comunicat judecătorii unui tribunal districtual din Haga. Judecătorii au considerat, însă, că nu a avut niciun mobil terorist, spre deosebire de procurori.

„Era nemulţumit de felul în care ambasada saudită a gestionat dorinţa lui profundă de a călători la Mecca şi Medina”, au declarat judecătorii, adăugând că suferea de probleme psihologice.

„A fost la ambasadă de mai multe ori pentru a încerca să obţină o viză”, au subliniat judecătorii, „şi mai degradase anterior clădirea”.

Instanţa nu consideră, aşadar, „că suspectul a acţionat dintr-un motiv terorist”, au concluzionat judecătorii.

Atacul armat a avut loc la o zi după ce o bombă a explodat în oraşul saudit Jeddah, în timpul unei ceremonii de comemorare a armistiţiului de la 11 noiembrie 1918, la care participau diplomaţi străini, mai notează sursa citată de Agerpres.

Poliţia olandeză a încercat iniţial să stabilească dacă cele două incidente au avut legătură, reaminteşte France Presse.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri