Un bărbat a fost reţinut în Polonia pentru spionaj. Procurorii spun că trimitea informații la serviciile secrete ruse

Data publicării:
Siluetele unor oameni care se plimbă pe stradă
Acuzații de spionaj Foto: Profimedia

Polonia a reţinut un cetăţean străin sub suspiciunea de spionaj în beneficiul Rusiei, au declarat luni procurori polonezi, în condiţiile în care cea mai mare ţară de pe flancul estic al NATO este din ce în ce mai vizată de serviciile de informaţii ale Moscovei.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a agravat şi mai mult relaţiile dintre Polonia şi Rusia, care erau deja tensionate, Varşovia afirmând că face deseori obiectul spionajului şi dezinformărilor ruseşti, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Procurorii din oraşul Gdansk, din nordul Poloniei, au precizat într-un comunicat că suspectul a fost reţinut în 21 martie.

„Constatările făcute în acest caz arată că suspectul a acţionat în beneficiul serviciilor secrete ruse prin obţinerea şi colectarea de informaţii... privind infrastructura critică din regiunile Pomerania şi Kuyavian-Pomerania şi privind activităţile serviciilor şi organismelor responsabile de securitate”, se menţionează în comunicat.

„Informaţiile pe care acesta le obţinea erau transmise serviciilor secrete ruseşti”, se mai spune în text.

Reţinerea cetăţeanului străin, a cărui naţionalitate nu este precizată, are loc după ce Polonia a destructurat un centru de spionaj rusesc care pregătea acte de sabotaj şi monitoriza rutele feroviare către Ucraina.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 10 ani de închisoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri