Un bărbat a murit din cauza meningitei după ce medicii au greșit diagnosticul de patru ori

Data actualizării: Data publicării:
andrew-broadhurst fb

Un bărbat în vârstă de  39 de ani, din Marea Britanie, a murit din cauza meningitei după ce, în decursul a trei luni, mai mulți medici i-au pus diagnosticul greșit.

Andrew Broadhurst a cerut ajutor medicilor de patru ori din cauza durerilor de cap, urechii înfundate și probleme cu vederea. Cu toate astea, în decursul a trei luni, medicii nu au observat că bărbatul avea infecție la urechea medie, relatează The Independent.

Mama bărbatului povestește că acesta s-a simțit rău în ultimele trei luni și se trata cu ibuprofen și paracetamol. „I se înfundase urechea, avea durere puternică în ureche”.

În perioada decembrie 2016 – martie 2017, bărbatul a cerut ajutorul medicilor de patru ori, însă nimeni nu i-a dat tratamentul corect pentru afecțiunea sa.

Starea lui s-a deteriorat grav în martie, când mama bărbatului a chemat salvarea. Bolnavul a fost transportat de urgență la spitalul Queen Elizabeth din Birmingham pe 16 martie. Acolo medicii i-au pus diagnosticul de meningită și encefalită, din cauza unei infecții netratate la ureche.

Prima oară când l-a văzut un medic, pe 18 ianuarie, i s-a spus că are dopuri de ceară în ureche și din cauza asta are urechea înfundată. I s-au dat picături pe bază de ulei de măsline”, povestește mama lui.

Pe 8 martie, când a vizitat un neurolog, i s-a pus diagnosticul de migrenă.

Medicii spun că infecția sa din urechea internă, din cauza poziției, a ajuns foart repede la creier și s-a transformat în meningită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri