Un bărbat a suferit hemoragie cerebrală după ce a băut 25 de energizante, în decursul a șase ore

Data actualizării: Data publicării:
nick mitchell
FOTO: Facebook

Un bărbat din Marea Britanie a fost aproape de moarte după ce a consumat 25 de doze de energizant în doar șase ore.

nick mitchell
FOTO: Facebook

Nick Mitchell, în vârstă de 56 de ani, a suferit hemoragie cerebrală și trei mini-accidente vasculare după o seară petrecută la un club de karaoke, unde a exagerat cu consumul de energizante, potrivit metro.co.uk.

Când a ajuns acasă, bărbat a început să se simtă rău: avea dureri puternice de cap, așa că a mers la spital. Medicii i-au spus că are hemoragie cerebrală cauzată de supradoza de cofeină.

În următoarea săptămână, el a suferit trei accidente vasculare cerebrale și a rămas cu dificultăți în vorbire.

Deși întâmplarea a avut loc acum opt ani, bărbatul a dat un interviu recent pentru Mirror: „A fost o prostie să beau atât de multe, dar nu aveam idee că sunt periculoase. Mă bucur că sunt aici și pot să povestesc. Nu am mai băut energizant de atunci.”

Simțeam de parcă cineva m-a lovit în cap cu ciocanul. Îmi auzeam pulsul în urechi. Mai avusesem migrene în trecut, dar nu se comparau cu asta. Durerea era de nedescris”, adaugă bărbatul.

Nick Mitchell depășise cu multe doza zilnică recomandată de cofeină în acea seară. În general un energizat are la fel de multă cofeină precum o cafea.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor recomandă consumul unui maxim de cinci doze de energizante a câte 250 de mililitri sau cinci cești de cafea pe zi, pentru adulți.

Cafeina poate cauza un episod de hiperactivitate a creierului. Prea multe energizante într-un timp foarte scurt, pot duce la o creștere rapidă a fluxului sanguin și îngustarea vaselor. Această combinație este foarte periculoasă și poate cauza ruptura unui vas de sânge, care poate duce la hemoragie la creier sau infarct. Toleranța fiecărui individ este diferită. Dar 25 de doze de energizant într-o seară este o cantitate excesivă”, explică neurologul Mohammed Dashti, pentru Mirror.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri