Un bărbat declarat mort de trei medici a început să sforăie înainte de autopsie

Data actualizării: Data publicării:
morga mort autopsie
FOTO: Shutterstock

Un bărbat din Spania, declarat decedat de trei medici, a început să sforăie, în timp ce era pregătit pentru autopsie.

morga mort autopsie
FOTO: Shutterstock

Gonzalo Montoya Jimenez, un deținut dintr-o închisoare din Asturias, în nordul Spaniei, a fost transportat la morga unui spital, după ce a fost găsit întins, fără suflare, în celula lui, potrivit presei spaniole.

Familia bărbatului a declarat că acesta avea marcajele pe corp, pentru autopsie, „era pregătit să fie deschis” de medicii legiști pentru a i se stabili cauza morții, notează Independent.

Medicii și-au dat însă seama că deținutul spaniol nu era mort când acesta a început să sforăie.

Jimenez, în vârstă de 29 de ani, este acum internat în spital. El și-a recăpătat cunoștința după 24 de ore, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să întrebe de soția lui. Bărbatul nu ar fi rămas cu leziuni cerebrale și și-a revenit destul de bine, potrivit doctorilor.

Medicii suspectează că ar fi fost vorba de un caz de catalepsie, o boală rară caracterizată prin rigiditatea corpului, încetarea funcțiilor cerebrale astfel că pacientul nu răspunde la durere, iar funcții ale corpului, precum respirația, îi sunt încetinite.

Catalepsia este o formă rară de epilepsie, boală de care Jimenez era cunoscut că suferea. Familia bărbatulu crede că s-a ajuns aici, cel mai probabil, pentru că deținutul nu și-a urmat tratamentul medicamentuos în închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri