Un bărbat din Marea Britanie conducea o rețea europeană de trafic de droguri din propria sufragerie

Data publicării:
traficant de droguri oferă o pungă cu droguri, narcotice
Trafic de droguri Foto: Getty Images

Un transportator britanic a expediat droguri către bande din întreaga Europă din sufrageria sa din orașul Warrington, în plină carantină, relateaz BBC.

Thomas Maher a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru trafic de droguri și spălare de bani.

Bărbatul câștiga mii de lire sterline pe săptămână, folosind un telefon criptat pentru a dirija circulația drogurilor și a banilor.

Este primul șef al unei grupări de crimă orgnizată trimis la închisoare pe baza mesajelor obținute atunci când poliția franceză a spart rețeaua Encrochat.

Peste o mie de suspecți au fost arestați pe baza dovezilor pe care le conțin mesajele sparte de polițiști.

Maher, în vârstă de 39 de ani, trimitea droguri către rețele de crimă organizată din Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Olanda, Spania, Turcia și Bulgaria.

Agenția Națională pentru Criminalitate din Marea Britane declară că bărbatul era „extrem de influent” printre cartelurile europene de droguri.

Maher dirija camioanele să transporte încărcături masive de droguri ascunse alături de produse legale, precum fructe sau vin, într-o direcție și apoi să aducă banii în cealaltă direcție.

Poliția a descoperit operațiunea de trafic de droguri după ce Maher a fost arestat în legătură cu moartea a 39 de migranți vietnamezi într-un container frigorific, pe când aceștia erau transportați în Marea Britanie în octombrie 2019. El deținuse anterior camionul în care au fost găsiți migranții.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri