Un copil afgan de 4 ani a fost împuşcat mortal de forţele de securitate turce care au tras într-o mașină plină cu migranți

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști turci.
Un copil afgan de 4 ani a fost împuşcat mortal de forţele de securitate turce care au tras într-o mașină plină cu migranți.

Un copil afgan de patru ani a fost ucis în estul Turciei după ce forţele de securitate au tras asupra unui autovehicul care transporta un grup de migranţi, potrivit unor activişti pentru drepturile omului, relatează luni dpa.

Băiatul a fost împuşcat mortal într-un sat din provincia Van, din estul Turciei, a declarat luni pentru dpa Mehmet Karatas, preşedintele Asociaţiei pentru drepturile omului din Van, citând declaraţii ale martorilor.

Alte 12 persoane au fost rănite, printre care şi mama băiatului, a spus el.

Biroul guvernatorului provinciei a confirmat că un migrant a murit şi alţi 12 au fost răniţi, fără a specifica vârsta sau naţionalitatea victimei.

Poliţia a tras cu muniţie reală în cauciucurile unui autovehicul suspect, după ce şoferul a ignorat o solicitare de a opri, a precizat poliţia într-un comunicat. În timpul acestui incident, migranţii au fost loviţi de gloanţe rătăcite.

Activistul pentru drepturile omului Mehmet Karatas susţine însă că doi poliţişti au tras „intens” în autovehicul, deşi acesta se îndrepta spre o fundătură. Geamurile maşinii au fost spulberate, a spus Karatas, denunţând incidentul drept „o încălcare a îndatoririlor şi o violare a dreptului la viaţă”.

Mai mulţi migranţi, inclusiv femei şi copii, au fugit într-un hambar şi în munţi pentru că poliţiştii au continuat să le tragă la picioare, a adăugat el, solicitând o investigaţie independentă.

Potrivit biroului guvernatorului provinciei, circa 40 de imigranţi ilegali se aflau la bordul maşinii. Şoferul şi o persoană suspectă de trafic de persoane au reuşit să scape, a menţionat sursa citată.

Provincia turcă Van, care se află la frontiera cu Iranului, este o rută comună pentru migranţi din Afganistan, Pakistan şi Iran, traficanţii încercând adeseori să-i ducă spre oraşe mari ca Istanbul, mai notează sursa citată de Agerpres.

Circa 3,7 milioane de refugiaţi sirieni trăiesc în prezent în Turcia, precum şi până la jumătate de milion de migranţi afgani, potrivit unor estimări.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri