Un cunoscut neo-nazist a recunoscut că e homosexual și că are origini evreiești

Data actualizării: Data publicării:
Kevin Wilshaw

Un cunoscut adept al supremației albilor din Marea Britanie a renunțat la ură după 40 de ani, relatează postul de televiziune Channel 4. Jurnaliștii au obținut o mărturie a lui Kevin Wilshaw în care recunoaște că este homosexual și declară că are origini evreiești.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Organizator al Frontului Național din Marea Britanie în 1980 și activ în grupuri de adepți a supremației albilor, bărbatul de 59 de ani reneagă mișcările de extremă-dreaptă și admite că este homosexual.

El a mai spus postului Channel 4 că mama sa este evreică și că, în același timp, era implicat în mișcări neo-naziste. A recunoscut totodată că a trăit cu această contradicție ani de zile.

„Era pe jumătate evreică, numele de fată fiind Benjamin. Avem sânge evreiesc în această parte a familiei”, a spus Kevin Wilshaw.

Potrivit sursei citate, pe hârtia în care a cerut să se înscrie în Frontul Național, el a motivat dorința prin ura față de evrei.

„Acel termen – evreii – e o masă de oameni pe care nu poți să o descrii. Acea generalizare a dus la uciderea a 6 milioane de oameni. (...) Nu aveam mulți prieteni la școală. Voiam să fac parte dintr-un grup de oameni care avea un scop și credeam că dacă intru în acele activități s-ar forma o prietenie”, a mai spus el.

„În două ocazii recente eu am fost destinatarul urii propriului grup din care făceam parte. Dacă ești homosexual, e acceptabil în societate, dar cu aceși oameni nu e în regulă. Când am fost suspectat că sunt homosexual, am fost supus abuzului”, a mai spus Wilshaw.

Bărbatul a vorbit și despre violențele la care a luat parte, dar s-a apărat prin faptul că nu a rănit oameni intenționat, ci „în apărare”. El a spus că nu a urmărit să rănească oameni dintr-o minoritate.

Kevin Wilshaw a fost arestat pentru vandalizarea unei moschei din Aylesbury la începutul anilor 90, iar în martie anul acesta a fost arestat pentru comentarii rasiste pe internet.

„Mă simt vinovat și nu numai atât, asta e o barieră în a interacționa cu familia mea. Vreau să scap de asta”, a mai spus el.

„Aș vrea să-i rănesc pe cei care vor răul unor oameni, să vadă cum e să trăiești într-o minciună, cum e să ai parte de acest tip de propagandă. Vreau să-i rănesc”, a mai spus Wilshaw.

De asemenea, el a mai spus că se așteaptă la răzbunuri din partea celor care se vor considera „trădați”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri