Un deputat al Partidului Alternativa pentru Germania, grav rănit într-un atac ''motivat politic''

Data publicării:
frank-magnitz
Foto: www.butenunbinnen.de

Un deputat şi lider local al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost grav rănit într-un atac ''motivat politic'' comis de mai multe persoane la Bremen, au declarat marţi surse din cadrul formaţiunii politice şi poliţiei, relatează AFP și Agerpres.

frank-magnitz
Foto: www.butenunbinnen.de

Poliţia din Bremen, nordul Germaniei, a declarat că agresiunea căreia i-a căzut victimă Frank Magnitz a avut loc luni după-amiaza în centrul oraşului.

"Ţinând cont de funcţia victimei, noi credem că este vorba despre un act motivat politic", a declarat poliţia, indicând că serviciile pentru siguranţa statului au fost sesizate în cadrul acestei anchete.

AfD a publicat o fotografie cu deputatul în stare de inconştienţă pe patul de spital, cu chipul umflat şi plin de sânge, având o tăietură lungă şi adâncă pe frunte.

Potrivit partidului său, Frank Magnitz a fost atacat de trei persoane purtând măşti. "L-au lovit cu o bâtă de lemn până când a leşinat şi apoi l-au lovit cu picioarele", a afirmat AfD, adăugând că o persoană i-a sărit în ajutor şi a pus capăt agresiunii.

Unul dintre liderii partidului de extremă-dreaptă, Jorg Meuthen, i-a acuzat pe agresori că l-au lovit pe deputat până când acesta era să moară şi s-a declarat "bulversat" de acest incident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri