Un deputat britanic va controla personal frontiera pe 1 ianuarie, pentru a vedea câţi români vin

Data publicării:
art-heathrow-airport-600x369

Deputatul laburist Keith Vaz a anunţat că va controla personal frontiera britanică la 1 ianuarie 2014, când vor fi eliminate restricţiile de liberă circulaţie pentru români şi bulgari, relatează cotidianul Huffington Post în ediţia electronică.

La 1 ianuarie 2014 măsurile care restricţionează stabilirea românilor şi a bulgarilor în Marea Britanie vor fi eliminate.

Keith Vaz, şeful comitetului pentru afaceri interne, a declarat vineri că intenţionează să meargă pe aeroportul Luton împreună cu un alt membru al comitetului, Mark Reckless, dis de dimineaţă pe 1 ianuarie pentru a vedea câţi români vin, "doar pentru a fi sigur".

"Primul zbor din România aterizează la 7:40 dimineaţa", a declarat el. "Al doilea zbor aterizează la ora 21. Vom fi acolo pentru primul zbor pentru a vedea ce măsuri au fost împlementate şi câţi oameni vin".

Vaz a mai declarat că dacă este nevoie să verifice controalele vamale "cu proprii ochi" atunci este pregătit să o facă.

Vaz a făcut aceste declaraţii în cadrul unei dezbateri în Camera Comunelor privind impactul pe care îl vor avea migranţii români şi bulgari. Joi, ambasadorul român la Londra a declarat pentru The Huffington Post că "defăimarea" ţării sale trebuie să înceteze. Acesta a insistat că este foarte probabil ca mai puţini români să decidă să se mute în Marea Britanie în 2014 faţă de anii precedenţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri