Un fost deținut care s-a luptat cu atacatorul de la Podul Londrei: Eram pregătit să-mi dau viața

Data actualizării: Data publicării:
aparator podul londrei
Foto; Captură BBC

Un fost deținut pentru jaf care a luptat cu atacatorul de la Podul Londrei cu un extinctor a spus că era pregătit să moară în timp ce îi proteja pe ceilalți.

John Crilly, care a fost închis pentru un jaf care a mers prost în Marea Britanie, a spus că l-a abordat pe Usman Khan, atacatorul de la Podul Londrei, crezând că acesta poartă o centură cu explozibil reală, potrivit BBC.

Am țipat la el să o declanșeze. Eram pregătit să-mi pierd viața”, a mărturisit bărbatul pentru presa locală.

În timp ce el și alți martori s-au luptat cu Khan pe stradă, el țipa la polițiști să-l împuște pe atacator.

Părea că au trecut ani până când polițiștii l-au împușcat. Nu s-au grăbit, și-au luat timpul potrivit până la punctul în care a trebuit să țip împușcați-l”, a adaugat acesta.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață în 2005

Crilly a fost condamnat la închisoare pe viață în 2005 pentru jaf și crimă, după ce el și asociatul lui, David Flynn, au dat o spargere într-o casă din Manchester.

Un bărbat care locuia în acea casă a murit din cauza unei lovituri provocate de Flynn. Crilly a fost inițial condamnat sub legea controversată a răspunderii comune, chiar dacă nu el a aplicat lovitura fatală.

În 2016, Curtea Supremă a decis că această lege a fost intrepretată greșit în ultimii 30 de ani.

Crilly a fost unul dintre primii deținuți care a făcut apel astfel și a fost eliberat condiționat, după ce a făcut 13 ani de închisoare.

Autorul atacului din urmă cu două săptămâni de pe Podul Londrei, în urma căruia doi oameni au murit și trei au fost răniți, fusese condamnat pentru infracțiuni legate de terorism și era eliberat condiționat. El avea restricții de circulație și purta o brățară electronică de supraveghere în momentul atacului, ceea ce nu l-a împiedicat ca în cinci minute să facă cinci victime.

Până la sosirea autorităților, cu suspectul s-au luptat cetățenii, iar presa britanică a publicat imagini cu câțiva tineri care folosesc un extinctor de incendii pe care îl pulverizează în direcția atacatorului.

Mai multe persoane s-au luptat cu atacatorul de pe Podul Londrei

Tinerii au reușit să-l pună la pământ pe suspect, numai că la un moment dat au observat că are pe corp atașată ceea ce părea a fi o bombă (ulterior s-a dovedit a fi falsă) și s-au îndepărtat de el în fugă. În cele din urmă, suspectul a fost împușcat mortal de poliție.

Poliția metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împușcat mortal de forțele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracțiuni cu caracter terorist. În vârstă de 28 de ani, el fusese eliberat condiționat în decembrie 2018 și purta o brățară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului.

Redactor: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri