Un fost militar britanic, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a bătut un rom fără picioare: „Obţin foarte uşor ajutoarele sociale”

Data publicării:
viorel dinu rom batut

Emisiunea Canalului 5 din Marea Britanie, Gypsies On Benefits and Proud, în traducere: Romii despre Beneficii şi Mândrie, a reuşit să-l irite de-a dreptul pe Mark Hawksby din York, un fost soldat în armata britanică. Motivul? Modul zeflemitor în care Viorel Dinu, un cerşetor român fără picioare, vorbea în cadrul emisiunii despre cât de urşor se obţin ajutoarele sociale în Marea Britanie.

„Toate uşile îţi sunt deschise aici. Este foarte uşor. Obţin foarte uşor ajutoarele sociale. Nu toţi copiii mei sunt aici, dar am acte pentru toată familia mea, iar o prietenă mă va ajuta să obţin ajutoare sociale pentru cei care încă sunt în România. Ştiu că este foarte uşor”, a spus Viorel Dinu, imigrant român.

Fostul militar l-a văzut pe român cerşind, la uşa unui magazin. L-a recunoscut imediat, iar de aici până la conflict nu a fost decât un pas. Deşi britanicul a declarat în instanţă că nu l-a agresat, martorii spun că Mark Hawksby ar fi făcut remarce rasiste, după care i-ar fi aruncat haina şi acordeonul pe stradă. El a fost absolvit de acuzaţia de rasism, dar a primit patru luni de închisoare cu suspendare plus plata a 100 de euro daune. Decizia judecătorească a venit în timp ce preşedintele Traian Băsescu vorbea de beneficiile obţinute de ţara noastră după ce mulţi români au plecat în statele europene.

„Realitatea faptului că o parte dintre români se hotărăsc să-şi găsească de lucru în afara graniţelor României ne-a ajutat foarte mult prin faptul că a menţinut şomajul la o rată rezonabilă în timpul perioadei de criză”, a declarat Traian Băsescu, preşedintele României.

Şi, tot ca o coincidenţă, condamnarea britanicului vine în aceeaşi zi în care Comisia de Reglementare a Presei din Marea Britanie a hotărât că publicaţia britanică Daily Mail a încălcat normele etice într-un articol tendenţios scris la sfârşitul anului trecut despre imigranţii români şi bulgari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri