Un hacker l-a băgat în faliment pe șeful celei mai mari companii de securitate din Suedia

Data publicării:
The Hacker

Directorul general al Securitas, cea mai mare companie de servicii de securitate din Suedia, Alf Goransson, a fost declarat falit în această săptămână, după ce identitatea sa a fost furată de hackeri, relatează Bloomberg, citat de News.ro.

Cu toate că implicaţiile subliminale nu pot fi ignorate, Securits speră ca incidentul să poată fi lăsat în urmă la sfârşitul zilei de miercuri.

Alf Goransson, director general al Securitas din 2007, a contestat o decizie din 10 iulie a tribunalului districtual din Stockholm, care a acţionat în baza unor informaţii false, a anunţat compania.

Hackerul s-a folosit de identitatea directorului pentru a solicita un împrumut a cărui valoare nu a fost dezvăluită, după care a fost depusă o cerere de faliment în numele acestuia. Furtul de identitate a avut loc în luna martie, dar Goransson nu a ştiut până în această săptămână.

Atacul informatic nu a afectat compania, cu excepţia faptului că directorul general a fost declarat în faliment, a declarat purtătorul de cuvânt al Securitas, Gisela Lindstrand.

Furtul datelor directorului unei companii suedeze importante ridică semne de întrebare legate de securitate într-o ţară dominată de digitalizare.

Suedia este cu mult înaintea altor ţări în înlocuirea numerarului cu plăţi digitale. La muzeul Abba, de exemplu, turiştii nu pot plăti nimic în numerar.

Măsurile de transparentizare a informaţiilor încurajează accesul public la informaţii, astfel că angajaţii pot afla cât câştigă colegii lor la autorităţile fiscale şi, ca în majoritatea statelor dezvoltate, comerţul şi împrumuturile online sunt în creştere.

Toate acestea conincid cu creşterea puternică a fraudelor de identitate. Suedia a răspuns anul trecut prin introducerea unei legislaţii specifice.

Cazul lui Goransson este unul dintre cele 12.800 de situaţii care au implicat furturi de identitate prin atacuri ale hackerilor, raportate în Suedia în primele şase luni ale anului 2017.

Goransson nu a fost informat până după decizia tribunalului, pe care între timp a contestat-o.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri