Un jucător maghiar de hochei, umilit la un meci în Ungaria pentru că e născut în Harghita. A fost pus să cânte imnul gazdelor

Data publicării:
aron reisz zambeste
Aron Reisz acuză atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros din Budapesta. Foto: Facebook / Aron Reisz

Aron Reisz, un jucător de hochei cu cetățenie maghiară, nu a fost primit ca spectator la un meci de hochei la Budapesta pentru că este născut la Miercurea Ciuc. El spune că a fost umilit de personalul de pază și pus să cânte imnul echipei Ferencvaros.

Incidentul a avut miercuri, la Budapesta, la meciul din Erste Liga dintre echipa locală Ferencvaros și echipa Gheorgheni din Harghita, potrivit publicației KronikaOnline. Aron Reisz, jucător maghiar de hochei, a relatat pe pagina lui de Facebook că personalul de pază de la sala din Budapesta nu i-au lăsat să intre la meci și i-au umilit pe el și pe tatăl său când au încercat să intre în sală ca spectatori cu bilete cumpărate.

Jucătorul de 27 de ani, care este născut la Miercurea Ciuc, în Harghita, a fost verificat la intrare de personalul de pază de la sala de sport din Budapesta și i s-a spus că nu poate intra.

„Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc. Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetățean ungar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate pe baza locului de naștere. Și toate astea, bineînțeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil”, a scris pe Facebook sportivul care înainte a jucat și la echipa de juniori a lui Ferencvaros.

El spune că este de neconceput ca să se întâmple așa ceva în Ungaria, în anul 2022.

„Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros față de cetățenii născuți în Transilvania, procedura umilitoare și «românizarea» serviciului de securitate sunt rușinoase”, a mai notat sportivul. 

Clubul sportiv Ferencvaros a anunțat vineri că a declanșat o anchetă internă asupra incidentului și că „își cere scuze față de cei care au suferit inconveniențe la meciul de campionat de miercuri”, potrivit KronikaOnline.

Ancheta internă a stabilit că departamentul de hochei al clubului a greșit că nu a dat informații clare privind organizareameciului.

„Clubul Ferencvaros își cere scuze pentru că nu a furnizat informații complete și pentru problemele întâmpinate de spectatori. Departamentul va lua măsurile necesare”, se arată într-o declarație pe site-ul clubului. 

În „spiritul unității”, clubul i-a invitat pe jucătorii de la echipele din Gheorgheni și Miercurea Ciuc să vină să asiste la derby-ul de sâmbătă cu echipa Ujpest.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri