Un jurnalist olandez, vizat de un atac cu cocktailuri Molotov

Data actualizării: Data publicării:
Mașină a poliției olandeze.
Un jurnalist olandez a fost vizat de un atac cu cockteiluri Molotov. Foto: Profimedia

Un jurnalist olandez a fost vizat de un atac cu cockteiluri Molotov în noaptea de miercuri spre joi la Groningen, la o lună după uciderea jurnalistului de investigaţie Peter R. de Vries, care a provocat un val de emoţie în Ţările de Jos, relatează AFP.

Unul sau mai multe dispozitive incendiare au fost lansate prin fereastra domiciliului jurnalistului Willem Groeneveld, care a reuşit să stingă incendiul împreună cu partenera sa, a precizat poliţia.

O anchetă a fost deschisă şi poliţia a refuzat să emită ipoteze privind cauzele atacului, care nu s-a soldat cu răniţi.

Groeneveld, care scrie pentru Sikkom, blogul oraşului Groningen, a fost vizat frecvent de tentative de intimidare.

În urmă cu doi ani, au fost aruncate pietre prin ferestrele domiciliului său, după ce jurnalistul a scris o serie de articole prin care îi denunţa pe proprietarii de locuinţe mizere, a informat canalul public de televiziune NOS.

Săptămâna trecută, el a declarat într-un interviu pentru Villamedia, un site de internet consacrat jurnalismului, că se uită mai des peste umăr atunci când se plimbă prin oraş.

„După tentativa de asasinat a lui Peter R. de Vries, este al doilea atac împotriva unui jurnalist olandez în puţin timp, şi-a exprimat îngrijorarea Thomas Bruning, secretar general al Asociaţiei jurnaliştilor olandezi (NVJ), potrivit agenţiei de presă olandeză ANP, citată de Agerpres.

Peter R. de Vries a murit pe 15 iulie, după ce a fost împuşcat pe 6 iulie, la Amsterdam.

Un val de emoţie s-a produs în întreaga ţară după moartea acestui „erou naţional”, care a apărut cu regularitate în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al martorilor cheie.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri