Un miliardar a murit în Franța, în timp ce își făcea o poză. Bărbatul a căzut în gol

Data actualizării: Data publicării:
wang-jian-tw1
FOTO; Twitter

Miliardarul chinez Wang Jian a murit la vârsta de 57 de ani, marţi, în urma unei căderi accidentale la Luberon, în sud-estul Franţei, unde făcea turism, lăsând în urmă un important conglomerat prezent în turism, logistică şi transport aerian, relatează AFP.

wang-jian-tw1
FOTO; Twitter

Fondatorul HNA şi-a pierdut viaţa în satul Bonnieux, au precizat jandarmii francezi, potrivit News.ro.

”El s-a căţărat pe un parapet înalt, pentru a-şi face poză, şi a căzut”, au precizat jandarmii, adăugând că pompieri nu l-au putut reanima.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, bărbatul a vrut să vadă panorama urcând pe un parapet. Pentru a reuşi, el şi-a luat avânt şi a ratat, căzând de la zece metri înălţime.

Autoritățile tratează moartea miliardarului ca un accident.

”Plângem plecarea unui lider excepţional de dotat şi a unui model, a cărui viziune şi valori vor continua să servească drept ghid tuturor celor care au avut şansa să-l cunoască”, a anunţat HNA într-un comunicat, adăugând că Wang se afla într-o călătorie de afaceri în Franţa.

Averea miliardarului, foarte discret, este estimată la 1,7 miliarde de dolari de către revista americană Forbes.

Wang s-a specializat în studii în aviaţia civilă, la Universitatea din China. La începutul lui 1990, el a participat la înfiinţarea companiei aeriene Hainan Airlines.

Potrivit ziarului american The New York Times, mulţumită unei colaborări mult timp ţinută secretă cu tânărul său frate, Wang Wei, care vindea servicii şi materiale Hainan Airlines, a transformat Wang Jian, mica societate regională, într-un mare conglomerat.

În prezent, HNA, care s-a specializat în logistică şi turism, este considerată un ”rinocer gri”, potrivit terminologiei presei chineze, adică una dintre întreprinderile aflate în colimatorul regimului din cauza unei îndatorări îngrijorătoare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri