Sari la conținut

Un nou atac la Dusseldorf

Un nou atac a avut loc, vineri, în oraşul german Dusseldorf. Un bărbat a fost rănit într-un atac cu macetă.

Victima a fost transportată la spital. Atacatorul sau atacatorii au reuşit să fugă de la locul faptei şi sunt acum căutaţi de poliţie.

Este al doilea atac armat care are loc în mai puţin de 24 de ore în acest oraş.

Un atac a avut loc joi seară în gara din Dusseldorf, oraş situat în vestul Germaniei. Șapte persoane au fost rănite. Suspectul, un bărbat cu probleme pshice originar din fosta Iugoslavie, a fost arestat. El se află la spital, rănit grav.

Germania se confruntă de aproximativ șase luni cu o serie de astfel de atacuri: 

18 iulie 2016, Wurzburg: un adolescent afgan atacă pasagerii unui tren cu un topor şi un cuţit. Răneşte cinci oameni şi este împuşcat mortal de poliţişti.

22 iulie 2016, Munchen: un tânăr de 18 ani deschide focul în faţa unui fast-food. Nouă oameni sunt ucişi, dintre care opt sunt copii şi tineri până în 21 de ani. Atacatorul, cetăţean germano-iranian, se sinucide după un schimb de focuri cu poliţiştii.

24 iulie 2016, Ansbach: un sirian de 27 de ani se aruncă în aer lângă o cafenea. 12 oameni sunt răniţi, atacatorul moare în urma exploziei. Două mii de persoane adunate la concert sunt evacuate de urgenţă.

24 iulie 2016, Reutlingen: un sirian atacă mai multe persoane cu o macetă şi ucide o femeie în plină stradă. Este reţinut într-un final de poliţişti.

19 decembrie 2016, Berlin: un suspect a intrat cu un camion în Târgul de Crăciun. Militanţii organizaţiei teroriste Stat Islamic au revendicat atacul în urma căruia 12 persoane au fost ucise și 56 rănite.