Un pompier a dezvăluit ultimele cuvinte ale prințesei Diana

Data actualizării: Data publicării:
printesa diana
FOTO; Gulliver/ Getty Images

S-au împlinit în această noapte 20 de ani de la moartea Prinţesei Diana într-un accident de maşină, în Paris. Un pompier care se afla la locul accidentului a dezvăluit ce i-a spus prințesa Diana cu puțin timp înainte ca aceasta să se stingă din viață, notează Independent.

printesa diana
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Pompierul Xavier Gourmelon spune că era sigur că prințesa va supraviețui accidentului.

La 20 de ani de la accident, pompierul care a condus echipa ajunsă la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor a declarat că ultimele cuvinte ale prințesei de Wales au fost: „Dumnezeule, ce s-a întâmplat (My God, what’s happened)? ”

În 1997, prințesa Diana se afla la Paris cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul unui miliardar egiptean. La 30 august, cei doi au cinat la Ritz, care aparține tatălui lui Dodi.

Curând după miezul nopții, încercând să scape de paparazzi, Diana și Dodi au părăsit hotelul pe o ușă din spate și au urcat într-o mașină în care se mai aflau șoferul Henri Paul și bodyguard-ul Trevor Rees-Jones.

Un grup de fotografi a urmărit mașina în zona Place de la Concorde, intrând în Pont de l'Alma. Având o viteză de 180km/h, Henri Paul a intrat cu mașina în al 13-lea pilon de susținere al tunelului. Dodi și Henri Paul au murit pe loc. Diana și bodyguard-ul erau încă în viață la sosirea ambulanței.

Diana a fost transportată spre La Pitié-Salpetriére Hospital. Acolo s-a constatat că avea hemoragie internă gravă. S-a încercat de câteva ori resuscitarea ei, iar la ora 4.00, în 31 august 1997, a fost declarat oficial decesul.

Admiratorii Dianei din întreaga lume comemorează joi această tragedie, iar presa şi-a multiplicat în ultima perioadă emisiunile şi dosarele despre prinţesa Ţării Galilor, care a rămas la fel de populară.

Fiii Dianei i-au adus miercuri un omagiu sobru mamei lor, a cărei moştenire vor să o păstreze, iar buchete de flori se adună în faţa fostei reşedinţe la Londra a Dianei.

CITIȚI ȘI: 20 de ani de la moartea prinţesei Diana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri